Candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, consideră drept inadmisibilă și nejustificată alocarea de către Guvern a 100 de milioane de euro din bugetul de stat partidelor politice parlamentare, în dauna proiectelor pentru dezvoltarea României. De asemenea, George Simion atrage atenția că suma uriașă ar putea fi utilizată în campaniile electorale de anul acesta, iar condițiile de înscriere în cursa electorală nu explică finanțarea la acest nivel.

„Nicăieri în Europa nu există așa sistem de „recompensare” a partidelor politice. Din 100 de milioane de euro am putea plăti mai bine medicii, ca să nu mai fie nevoiți să emigreze, am putea oferi olimpicilor, sportivilor și inventatorilor susținere materială, am putea opri depopularea satelor românești prin transformarea lor în sate europene, cu valorificarea potențialului lor socio-cultural, am putea avea autostrăzi”, a declarat George Simion, candidat independent. 

În Proiectul de buget de stat pentru anul 2019 au fost prevăzuți la Autoritatea Electorală Permanentă 478.043.000 de lei pentru subvenția partidelor politice, reprezentând o crestere de aproape 140% față de anul 2018. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.