ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Simion, liderul mișcării politice unioniste „România Mare în Europa”, și-a lansat marți la Biblioteca ASTRA din Sibiu cea mai recentă carte semnată de el, în prezența câtorva zeci de persoane, de toate vârstele, de la studenți și până la pensionari.

„Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu” este cea mai recentă carte publicată de activistul unionist George Simion, în care nu face elogiul oamenilor politici enumerați în titlu, ci descrie interacțiunile personale dezamăgitoare pe care le-a avut cu aceștia în activitatea sa civică și politică din ultimii 15 ani.

„Sunt câmpiile noastre și munții, tot ai noștri”, „Cum am crescut”, „O republică mică, condusă de oameni mici”, „Subteranele puterii”, „Marșul Centenarului”, „Renaștem din resturi împrăștiate în istorie”, „Cum a fost în prima luptă”, „UDMR, ciuma verde: cum era să fiu omorât”, „Cât de libere sunt niște alegeri „democratice”?”, „Românii din exil”, „Viziune” și „Ce avem de făcut? LUPTA!” sunt cele 12 capitole ale unei cărți de 96 de pagini, redusă de la 200, după cum mărturisește autorul, care a ales să suprime descrierea anumitor experiențe, de dragul conciziei și al elocvenței.
 
„Eu ce am avut de spus, ca o mărturisire, am spus-o în carte. Aveam nevoie de asta, și ca voi să știți, și ca eu să-mi vărs năduful. Am făcut-o într-o formă cât se poate de mică, pentru că timpul e prețios în acești ani și lumea nu mai are timp să citească. Am redus, de la 200 de pagini, la cele 96, din însemnări, am tăiat unele episoade și multe alte experiențe, am lăsat numai esența în carte”, a declarat autorul cu ocazia lansării de la Sibiu.
 
Pe prima pagină a volumului, el a explicat motivul care l-a împins să scrie: lipsa de perspective pentru o Românie ai cărei aleși s-au dovedit a fi doar „figuri triste din politica românească”, în loc de „apărători ai națiunii române”.

„Scriu aceste rânduri după o campanie electorală grea, pentru Parlamentul European. E prima la care particip, forțat mai mult de împrejurări decât mânat de dorința unei afirmări publice.

Suntem înainte de alegerile prezidențiale, unde nu găsesc pe cine să votez: liderii acestei națiuni par că lipsesc cu desăvârșire. În ajunul alegerii șefului statului, îmi trec prin față figurile triste din politica românească pe care le-am cunoscut, personal sau la o distanță de doi metri.

Are România noastră viitor? Și dacă da, care este acela? În ce măsură actualul stat România este apărător al națiunii române? Întrebări la care încerc să răspund în această lucrare, scrisă pentru cei grăbiți, care nu au vreme să urce treptele limbajului sobru și, de multe ori, prefăcut”, explică fostul candidat independent la alegerile europarlamentare și actualul lider al mișcării politice „România Mare în Europa”.
 
Potrivit acestuia, este nevoie de întoarcerea la valorile românești, prin coagularea forțelor naționale existente deja.
 
„Am împlinit 33 de ani în septembrie și m-am decis ca următorii 10-15 ani din viață să mi-i dedic pentru a forma în spațiul public masa critică necesară pentru o mișcare națională românească. Pentru că, dacă nu m-au lăsat pe zona Basarabiei să mă lupt, pentru faptul că Basarabia e România, o să ne luptăm niște ani, cât va fi nevoie de acum încolo, pentru România, să redevină un stat național, suveran, unitar, indivizibil, o să ne luptăm pentru articolul 1 din Constituție”, a motivat George Simion recenta întemeiere a unei mișcări politice care să adune forțele naționale deja existente.  

După Râmnicu-Vâlcea și Sibiu, George Simion intenționează să-și lanseze cea mai recentă carte, în următoarea lună, în alte circa 30 de orașe din România și Diaspora, printre care Galați, Iași, Suceava, Craiova, Timișoara, Oradea, Alba-Iulia, Brașov, Constanța, Târgu-Mureș ș.a.