ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul AUR, George Simion, și-a anunțat, într-o postare pe site-ul său, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Congresul pentru lansarea candidaturii va avea loc sâmbăta, ora 19:00, la Arenele Romane din București, unde sunt invitați simpatizanții AUR. De asemenea, el a criticat dur organizarea alegerilor din 9 iunie.

George Simion a mulțumit susținătorilor AUR pentru rezultatele obținute la alegerile locale și europarlamentare, menționând că partidul a obținut un scor istoric, în ciuda deciziei neconstituționale de comasare a alegerilor.

Este fără precedent în istoria noastră recentă ca o mișcare patriotică pornită de la firul ierbii să ajungă la acest nivel. Am obținut, din ce știm oficial, 1,400,000 de voturi. Se putea și mai mult, atât ca număr cât și ca procente, dar e foarte bine având în vedere frauda comisă de comasați. Comparativ, adversarii noștri ideologici de la USRQ+ abia dacă au trecut pragul electoral, prăbușindu-se în irelevanță.

Când spun fraudă mă refer pentru început la decizia neconstituțională de a comasa alegerile europarlamentare cu locale, cu voie de la coana Europă/Ursula. O decizie de care Rareș RujRoz este foarte mândru, care a fost într-adevăr aducătoare de voturi, dar care nu poate fi catalogată altfel decât profund necinstită și nedemocratică”, a scris liderul AUR.

Totodată, el a mulțumit pentru eforturile „supraumane” depuse, deși cu întâmpinarea de dificultăți, în organizarea structurilor teritoriale și în mobilizarea voluntarilor pentru alegeri.

Prin eforturi supraumane, am reușit totuși să avem 33.000 de candidați la alegerile locale (comparativ PSD a avut 52.000, USR 13.000). Fără acest număr, șansele care ni se înjumătățiseră prin comasare ar fi fost nule. Mulțumesc celor care au acceptat să candideze din partea AUR, știind foarte bine atacurile la care vor fi supuși.

Apoi a trebuit să strângem 19.000 de oameni în secțiile de vot (care să nu fie rude de gradul I sau II cu cei 33.000 de candidați). Din nou, un efort uriaș. Le mulțumesc pe această cale și membrilor și observatorilor din secțiile de vot care au stat de pază de la 20 până la 70 de ore. Fără voi puteam ajunge la un scor similar cu cel al USR. Datorită vouă am putut reduce dimensiunea furtului. Chiar și acum, când scriu aceste rânduri în această călduroasă zi de miercuri, tot mai există oameni care încă stau să numere/renumere voturi în circa 200 de secții. Ei sunt adevărații eroi!”, a subliniat el.

De asemenea, Simion a evidențiat neregulile făcute „pe fond de oboseală” și faptul că au fost „cele mai prost organizate alegeri din 1990 încoace”. El a subliniat dificultatea de a candida într-un singur tur de alegeri, în contextul în care corupția și influențele politice afectează procesul electoral. Liderul AUR a mulțumit din nou echipei sale și voluntarilor pentru eforturile uriașe depuse pentru a asigura prezența în secțiile de vot.

A candida pentru funcția de primar sau președinte de consiliu județean este o misiune aproape imposibilă având în vedere că există un singur tur de alegeri, și nu două cum este democratic. Acești primari și președinți de Consilii Județene au făcut vize de reședință fictive, au cumpărat voturi, au forțat aparatul administrativ să îi promoveze și au nominalizat conducerile secțiilor de votare. În multe locuri s-a folosit o tehnică relativ nouă: buletine dinainte ștampilate pe PSD, care erau oferite alegătorilor. Până nu se schimbă acest sistem cu un singur tur, mare parte din conducerile din administrația locală vor rămâne, din păcate, la mâna comasaților.

Cu o singură excepție – Harghita – am trecut pragul electoral în toate județele și avem oameni în consiliile din municipiile reședință de județ (minus Sfântu Gheorghe) și din județe. Îi voi mandata pe toți acești aleși să ocupe locuri în administrație de unde pot face bine românilor, cu raport săptămânal de activitate prezentat public. Lor nu le mulțumesc încă, ci îi pun la treabă și mă voi lupta să le dau o șansă egala la lupta politică din localitățile lor schimbând în viitorul Parlament legea alegerilor locale”, a scris Simion.

George Simion a anunțat că se va deplasa personal în comunitățile românești din Uniunea Europeană pentru a explica susținătorilor de ce AUR are nevoie de mai mult de 10% în Parlament pentru a face mai multe pentru românii din diaspora. Comunitățile românești din diaspora au puterea să încline serios balanța, prin susținerea candidatului AUR la funcția de președinte al României, în lupta împotriva „partidului corupt comasat”.

Diaspora, mai puțin Republica Moldova (care fie între noi vorba nu face parte din Diaspora, ci este o bucată ruptă din Țară), ne-a plasat pe locul 1 în preferințele sale și de aceea le mulțumesc din suflet și fraților și surorilor noastre care ne-au votat în afara țării. Deși este al naibii de greu, mă voi deplasa personal în următoarele luni în fiecare comunitate românească din Uniunea Europeană ca să le explic de ce noi, cu 10% în Parlament, nu putem face mai nimic pentru ei și pentru România. Le voi cere puterea și alegerea pentru funcția de PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI, ei fiind singurii care pot înclina serios balanța în lupta noastră împotriva partidului corupt comasat.

Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată (oștile din Parlamentul European, primării și consilii) cu care atacăm bandiții Sistemului. Iar următoarea bătălie este pe 15 septembrie!

Aștept alături de mine orice tânăr care vrea să se înscrie ca voluntar toată această vară pentru a scrie istorie împreună în Corpul Voluntarilor: https://georgesimion.ro/voluntariat/” - a încheiat George Simion.