ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La scurt timp după ce Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat că zona Schengen ar trebui extinsă, o serie de oficiali germani, austrieci și olandezi s-au declarat împotriva intrării României și Bulgariei înainte de îndeplinirea condițiilor de aderare.
 
Ultimul care a avut cuvinte dure la adresa celor două țări a fost Joachim Herrmann, ministrul de Interne al landului Bavaria și membru al formațiunii ultraconservatoare Uniunea Creștin-Socială (CSU), potrivit site-ul cotidianului Sofia Globe.

„Este prea multă corupție și crimă organizată în aceste țări. România și Bulgaria nu îndeplinesc condițiile zonei Schengen", afirmă Herrmann.

Thomas Strobel, ministrul de Interne al landului Baden-Wurttemberg, a declarat că deși cele două state au înregistrat progrese în eforturile de combatere a corupției și infracționalității, „însă nu au ajuns încă la maturitatea necesară pentru aderarea la Schengen".

La rândul său, social-democratul Boris Pistorius, ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioară, a explicat că „atât timp cât este neclar cum putem organiza protecția frontierelor europene într-un mod riguros, nu putem accepta mai multe țări în zona Schengen".