ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a adoptat, marți seară, prin Ordonanță de Urgență, modificarea codurilor penale. De asemenea, a fost adoptat și un proiect de lege privind grațierea unor fapte trimis spre dezbatere în Parlament.

Imediat, în mai multe orașe din România oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta. Cei mai mulți a protestat în fața Guvernului, cicra 15.000 de oameni.

Și pe Facebook a fost agitație. Pe lângă postările care îndemnau la proteste, și-a făcut loc una dintre cele mai mari mizerii văzute în ultimii ani. Mircea Marian, ziarist la România Liberă, a postat pe contul său de Facebook adresa lui Liviu Dragnea din București:

"E complet lipsit de etica profesională ceea ce voi face acum, dar vă spun că domnul Liviu Dragnea locuiește lângă ____________________, într-un bloc ___________. Să nu vă vină idei", îndemnând oamenii să atace casa lui Dragnea!

Se poate spune că Mircea Marian a avut noroc, pentru că însemnul său nu a fost urmat de nimeni, Dacă s-ar fi întâmplat, Mircea Marian ar fi răspuns penall pentru instigare la violență sau alte fapte mai grave. După câteva zeci de minute, ziaristul a șters postarea.

Astăzi, un alt ziarist a publicat pe Facebook numerele de telefon ale miniștrilor guvernului Grindeanu. Este lesne de înțeles că oficialii statului nu au doar un singur telefon, iar schimbarea numărului de telefon de serviciu este o chestiune de ore în zilele noastre.