ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O postare recentă a avocatului Gheorghe Piperea pe Facebook se referă la o situație de care s-a izbit în ultima vreme și care il face să lanseze un semnal de alarmă. Majorarea salariului minim, o idee de politică economică detestată de patroni, precum și plecarea masivă a românilor la muncă în străinătate, fie din lipsa de alternativă, fie din motive de dispret al muncii si valorii proprii, vor face, spune avocatul Piperea, ca o serie de joburi, precum cele din turism, industria alimentară, construcții, alimentație publică, agricultură chiar, să ajungă să fie oferite imigranților. „Fără paradă, nu am absolut nimic împotriva imigranților, dar ar fi cazul ca autoritățile și publicul să conștientizeze că foarte curând o să avem la mall paznici care "iubesc” Crăciunul, Paștele și alte sărbători creștine”, conchide Gheorghe Piperea.

Acesta este mesajul:

„E a doua oara intr-o saptamana cand sunt rugat de paznici de la mall sa ii ajut cu o sugestie sau chiar cu un proces colectiv intr-o chestiune juridica. Pur si simplu, oamenii care ma abordeaza sunt cu fete pamantii, asa cum sta bine de Sarbatori celor care sunt vanduti de banci la firmele de colectare de creante si nu mai au nici salarii, nici alte venituri. Bietii oameni sunt intarziati la plata salariilor cu 2-3 luni, dupa care patronul ii concediaza fara a le plati nimic, nici macar salariul minim. Ceea ce, desigur, le face viata plina de spiritul ledurilor de sarbatori si al nativitatilor din mall.
Majorarea salariului minim este acea idee de politica economica detestata de patroni. Evident, patronii firmelor de paza (care au impanzit tara, de altfel) sunt printre cei care tipa ca din gura de sarpe ca salariul minim ii falimenteaza si, in acelasi timp, ca nu au forta de munca dispusa la salarii de doi lei, ca sa fie "competitivi”.
De vreme ce romanii pleaca la munca in strainatate, fie din lipsa de alternativa, fie din motive de dispret al muncii si valorii proprii, joburile de acest gen, precum si cele din turism, industria alimentara, constructii, alimentatie publica, agricultura chiar, vor fi oferite imigrantilor. Logic si de bun simt.
Fara parada, nu am absolut nimic impotriva imigrantilor, dar ar fi cazul ca autoritatile si publicul sa constientizeze ca foarte curand o sa avem la mall paznici care "iubesc” Craciunul, Pastele si alte sarbatori crestine. Atat de mult incat o sa importe "bunele” practici din Londra, Paris and stuff, unde autoritatile le cer oamenilor sa se obisnuiasca sa traiasca printre atentate si milioane de camere de luat vederi.”