ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul deputat Sebastian Ghiță susține, într-o nouă înregistrare difuzată joi de România TV, că generalul Florian Coldea de la SRI l-a șantajat pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premier pentru a propune numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA. 

"Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost șantajat pentru a o numi pe Laura Codruța Kovesi. Practic, în fața mea, Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruța Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama, va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunțul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidențiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge", a afirmat Ghiță.


Fostul deputat mai susține că a fost direct implicat în numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA prin prisma legăturilor pe care le avea cu Florian Coldea și cu Elena Udrea.

"Așa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruța Kovesi la DNA în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea și prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoțit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta și despre care Elena Udrea a declarat public. (...) Toate aceste lucruri pot fi confirmate și de Victor Ponta, și de către Elena Udrea, și de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, și chiar de Traian Băsescu. Documentul înaintat lui Traian Băsescu cu propunerea de numire a Laurei Codruța Kovesi a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială și apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea și Victor Ponta", a mai spus Ghiță în înregistrarea difuzată de România TV.

Fostul deputat a mai susținut că l-a cunoscut pe Florian Coldea în anul 2008 și au devenit prieteni de familie, apoi prin intermediul acestuia a devenit prieten și cu Laura Codruța Kovesi.

Sebastian Ghiță, pe numele căruia a fost emis, joi, un mandat de arestare preventivă, a fost dat în urmărire, el fiind căutat de polițiști la domiciliul său, dar și la cel al socrilor, fără a fi găsit.

Instanța supremă a admis joi o cerere a DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu măsura arestării preventive. Solicitarea a intervenit după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.