ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România și Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru admiterea în Schengen și trebuie admise rapid în spațiul european de liberă circulație, afirmă Gianni Pittella, liderului grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, îndemnând Uniunea Europeană să respecte promisiunile.

România și Bulgaria „sunt pregătite" să adere la Spațiul Schengen și trebuie admise cât mai curând posibil, dar Croația va putea adera „când va îndeplini criteriile tehnice", a declarat miercuri, în ședința plenară a Parlamentului European, Gianni Pittela, liderul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, informează agenția de presă ANSA.

Aderarea acestor țări la spațiul de liberă circulație ar putea „stimula economia europeană, facilitând accesul la unele dintre cele mai mari porturi din sudul Europei", și fiind o reacție adecvată la „populismul național", a adăugat Gianni Pittella.