ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali vrea să-și facă partid. Va discuta cu Patriarhul Daniel și-și va face partidul Familia Ortodoxă, a spus Becali, revoltat pe Guvernul Cioloș.

"Zero la Biserică, nu? Bine, o să vedem ce o să poată să facă. Că dacă e așa, o să facem noi un partid din oamenii Bisericii. O să merg să vorbesc cu Patriarhul Daniel să dea binecuvântare în BOR să candideze și preoții, și înalții ierarhi și facem un partid al Bisericii și îmbisericim România și punem înalți ierarhi în Parlament, senatori și deputați, și preoții primari prin comune. Și câștigăm alegerile și prima dată dăm bani la Biserică și după aia celelalte. Prima dată la Biserică. O să vedeți că o să facem, râdeți, dar o să facem așa în 2016.", a spus Gigi Becali după ce a ieșit de la slujbă, scrie dcnews.ro.
 
Becali - care a fost președintele Partidului Noua Generație, pe care l-a preluat în 2004, și, pentru o scurtă perioadă, membru PNL -  a făcut aceste declarații înainte de anunțul Guvernului Cioloș, potrivit căruia va asigura în continuare finanțare pentru proiecte de investiții importante ale Bisericii Ortodoxe Române. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creștere față de anul precedent atât în ceea ce privește personalul clerical, cât și cel neclerical, ca o recunoaștere a rolului social important pe care reprezentanții cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă.