ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, susţine că familia sa i-a oferit suma de 600.000 de euro lui Mircea Băsescu.

Acesta a spus că suma era destinată pentru scoaterea socrului său din închisoare, dar că nu le-a fost returnată decât o parte din sumă, iar el şi soţia sa au cerut să le fie înapoiaţi toţi banii.

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, a fost audiat vineri la Tribunalul Constanţa, ca martor în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă.

"Din spusele lui Florin Anghel am aflat că i-a dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro. Mircea Băsescu i-a spus să-i dea banii lui Marian Căpăţână, iar acesta a avut rolul de cărăuş. În perioada când s-au dat banii eram arestat şi nu am fost de faţă când s-a întâmplat acest lucru", a spus Marius Constantin.

Marius Constantin a susţinut că, în mai 2014, după ce şi Florin Anghel şi Fănica Anghel au fost arestaţi în dosarul în care ar fi trebuit să intervină Mircea Băsescu, el şi soţia sa, Izaura Anghel, urmau să recupereze restul banilor de la fratele fostului preşedinte al României.

"Până atunci Mircea Băsescu ne returnase 315.000 de euro din suma de 600.000 de euro. Pentru a recupera restul banilor, am venit la Constanţa împreună cu Izaura Anghel şi cu Grinică Ion Anghel. Pe data de 26 mai 2014, Mircea Băsescu ne-a spus că ne va da peste o săptămână deoarece nu îi are atunci. Pe 29 mai 2014, eram la Bucureşti şi Mircea Băsescu ne-a sunat spunându-ne să venim la Constanţa că are banii. Am ajuns acasă la Mircea Băsescu, iar el ne-a spus ca să mergem la biroul lui pentru că acolo are banii. A mers cu maşina noastră, acolo ne-a dat 10.000 de euro, iar când am ieşit am fost luaţi de procurori", a afirmat Marius Constantin.