ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Piatra Neamț, că în județele Moldovei se vede „cel mai bine diferența" dintre programele liberalilor și PSD.

„PSD are un program de stagnare iar PNL are un program de dezvoltare. PSD este un partid care iubește și apreciază foarte tare estul și PNL este un partid care crede că locul României este în UE și NATO", a afirmat Gorghiu.

Ea a adăugat că are încredere că filiala PNL Neamț va obține un rezultat bun la alegerile parlamentare, care va ajuta partidul să ajungă la guvernare.

„Am mare încredere în echipa PNL Neamț, am spus-o și la locale și nu m-au dezamăgit. Îi mulțumesc lui Mugur Cozmanciuc, primarilor liberali pentru că este meritul lor pentru rezultatul din alegerile locale. Un scor de 37% la alegerile locale este un rezultat bun, dar pretenția conducerii centrale este de depășire a acestui procent. O mobilizare pe Piatra Neamț și Roman, o comunicare corectă și coerentă a mesajului de guvernare vor duce către acest rezultat", a spus președintele PNL.

Alina Gorghiu a susținut că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care este și președintele filialei PSD, face presiuni asupra primarilor liberali.

„Am aflat și de demersurile neortodoxe pe care le face președintele CJ Neamț. Întăresc ce spunea Mugur Cozmanciuc că facem peste tot o campanie pozitivă, corectă, prezentăm programul de guvernare și oamenii și contestăm orice fel de formă de presiune pe care un om în administrația județeană, cu funcție efemeră, o pune pe oamenii noștri, primarii noștri, oamenii din administrație, pentru a face politică pentru PSD. Sper să văd că apelul meu va găsi ecou inclusiv la cei de la PSD", a afirmat Gorghiu.


Președintele filialei PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a declarat că liberalii vor continua să facă o campanie electorală pozitivă.

„Vom avea o campanie decentă și corectă. Principalul proiect este de modernizare a României prin asumarea unei clase politice noi. Lista de candidați din Neamț îndeplinește toate criteriile de integritate și profesionalism pe care ar trebui să și le asume orice partid pentru a face din județul Neamț ceea ce dorește fiecare cetățean. Avem cele mai mici salarii din Moldova. De aceea, acest ciclu de alegeri va defini o Românie care să fie condusă de un Guvern de dreapta, liberal, care în 2020 să poată vorbi de o legătură facilă din punct de vedere al infrastructurii", a spus Cozmanciuc.

Alina Gorghiu se află sâmbătă în județul Neamț unde participă la lansarea candidaților PNL Neamț pentru alegerile parlamentare.