ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că nu există niciun fel de relație între PNL și USR, precizând că nu s-a discutat despre o alianță politică între cele două partide, nici preelectorală, nici postelectorală, singurul punct care îi unește fiind propunerea de prim-ministru. 

”Nu există niciun fel de relație între PNL și USR. Vorbim despre un partid care e înființat de 6 luni, vorbim de o structură care a impulsionat nevoia de reformă în viața politică, dar e un partid care va trebui să confirme. Nu știu care va fi parcursul lui în Parlament, îmi doresc să intre în Parlament pentru că reprezintă un anumit electorat care probabil nu se mai regăsește în partidele tradiționale. Nu am vorbit nici noi și nici ei despre o alianță politică la nivelul Parlamentului, nici preelectorală, nici postelectorală, ci punctul care ne unește este propunerea de prim-ministru. Vom vedea după alegeri la ce formule de discuții se va ajunge cu cei din USR și evident că îmi doresc un Cabinet cu Dacian Cioloș prim-ministru, cu susținerea parlamentară a unui spectru cât mai larg”, a declarat Alina Gorghiu.

Cât despre o posibilă alianță cu Partidul Mișcarea Populară, Gorghiu a afirmat că, în opinia sa, Traian Băsescu nu va intra în Parlament, ”dar dacă intră în Parlament este o variantă de nefrecventat de PNL”.

Alina Gorghiu a mai arătat că preferă să rămână în opoziție decât să guverneze alături de PSD, această variantă fiind, de asemenea, exclusă în totalitate de PNL.

viewscnt