Președintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat luni declarațiile fostului premier Victor Ponta cu privire la bugetul pe apărare, susținând că acesta „joacă rolul de agent de influență pentru Moscova".

„Pe mine mă îngrijorează declarațiile pe care le-am auzit din partea PSD zilele trecute. Declarații care se referă la pactul pe apărare și la alocarea celor 2% pentru securitatea națională. Declarații care îmi arată că PSD nu a înțeles nimic din ceea ce se întâmplă în regiune, din ceea ce ar trebui să se întâmple cu România ca pion de bază, ca factor de stabilitate în această regiune. Faptul că domniile lor pun problema în sensul în care putem să asigurăm măriri de salarii dacă nu mai asigurăm cei 2% din PIB pentru apărare mie mi se pare un act de iresponsabilitate. Mi se pare că cine a făcut declarația joacă rolul de agent de influență pentru Moscova și nimic altceva. (...) E cea mai periculoasă declarație care a trecut neobservată. Da, domnul Ponta a dat această declarație, dar nimeni din PSD nu l-a contrazis", a afirmat Gorghiu la Parlament.

Ea a amintit că în 2015 Victor Ponta a semnat alături de restul liderilor de partide politice Pactul pe apărare, propus de președintele Klaus Iohannis, și care prevede ca până în 2017 bugetul apărării să crească la 2% din PIB.

„Este îngrijorător că nu am văzut niciun fel de dezmințire din PSD pe acest subiect și îl rog pe cel care conduce azi PSD să iasă și să dezmintă sau să se disocieze de genul acesta de reacție a PSD", a adăugat Gorghiu.

Președintele PNL a subliniat că este „îngrijorător că valul prorus capătă contur".

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a mai afirmat că în urma alegerilor prezidențiale din Republica Moldova „lucrurile trebuie privite din perspectiva proeuropeană în continuare".

„Există un guvern, care este proeuropean, care cred că trebuie să își ducă mandatul mai departe. Este un acord cadru între Republica Moldova și UE, care trebuie implementat mai departe. Vom face toate eforturile ca acest parcurs să fie susținut în continuare de statul român", a arătat liderul liberalilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews