ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a declarat, referitor la atacul SUA asupra Siriei, că în această dimineață a avut o discuție cu ministrul Apărării și cu ministrul Afacerilor Externe și că România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în Siria, în urmă cu câteva zile, adăugând că „aceste lucruri trebuie pedepsite”.

„Am avut o discuție în această dimineață și cu ministrul Apărării și cu ministrul Afacerilor Externe. Ceea ce pot să vă spun este că noi ca și stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite și tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca țară NATO le vom respecta. Dar atacul de tipul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu are legătură cu nicio regulă internațională, trebuie pedepsit”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă SUA a anunțat statele membre NATO despre atacul din Siria, Grindeanu a spus: „Eu sunt convins că partenerii NATO și nu numai ai Statelor Unite ale Americii, vorbim de chestiuni militare, au fost informați, nu am niciun fel de dubiu din acest punct de vedere".

El a precizat că, în cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial privind situația din Siria.

Statele Unite au atacat în noaptea de joi spre vineri Siria, lansând zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene a regimului ca răspuns la un presupus atac chimic pe care Donald Trump l-a catalogat drept o „rușine pentru umanitate”.