ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a declarat că România dorește consolidarea prezenței sale investiționale în Republica Moldova și să participe la eventualele procese de privatizare, cu respectarea procedurilor.

„Avem în vedere să trecem într-o nouă etapă, noi, România, ca și prezență în Republica Moldova. Ne dorim consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova. Ne dorim să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare în Republica Moldova, (...) respectând toate procedurile transparente pe care dumneavoastră le veți avea", a spus Grindeanu, la finalul ședinței comune a Guvernelor celor două state, care a avut loc la Piatra Neamț.

El a precizat că în cadrul ședinței au fost discutate „lucruri concrete" privind dezvoltarea relațiilor dintre București și Chișinău — proiecte în domeniul energiei, infrastructurii, mediului, dezvoltării regionale.

„Acțiunea României va continua să aibă un dublu rol: de stabilizare a Republicii Moldova și de consolidare a cadrelor instituționale și democratice. În al doilea rând, de ancorare politică, strategică, dar și fizică a Republicii Moldova în spațiul european", a adăugat prim-ministrul.