ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a postat vineri, pe Facebook, o fotografie cu mesajul „#dragneademisia”, reacția acestuia venind după ce l-a acuzat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că este „singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic” și ar trebui să demisioneze.

 Postarea premierului Sorin Grindeanu a fost distribuită de către deputatul PSD Victor Ponta, care s-a declarat un susținător al său.

La jumătate de oră de la publicarea pozei, aceasta a strâns peste 1.400 like-uri și peste 200 share-uri.

Sorin Grindeanu a declarat, joi, că Liviu Dragnea „se agață disperat de funcții în speranța că asta îl va salva de trecut” și că liderul PSD este „singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic”. „În acest moment, suntem într-un blocaj. În consecință, până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu”, a completat premierul.

Prim-ministrul a mai spus că dacă va constata că nu poate asigura un guvern funcțional, va demisiona. „În situația în care voi constata că nu pot asigura un guvern funcțional (...) atunci îmi voi da demisia și sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. Anunț public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, începând din această seară, care m-au rugat să mă vad cu ei”, a declarat Sorin Grindeanu.

Liderii Comitetului Executiv Național al PSD au decis, joi, să-l excludă pe premier din partid și să depună luni o moțiune de cenzură împotriva guvernului său.