ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu le-a spus social-democraților reuniți în ședința Comitetului Executiv Național că l-au „trezit” pe președintele Klaus Iohannis cu OUG 13, iar acum vor să îi dea Guvernul și i-a întrebat de ce vor să facă acest lucru.

Grindeanu a anunțat în CExN că nu se retrage, spunând că în 20 de ani nu a avut campanie atât de agresivă ca în ultima lună din partea unor colegi și precizând că vede în premieră raportul de evaluare a Cabinetului.

”A fost OUG 13 și nu ați făcut nimic, erați aceiași în CEx. L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanța de urgență. Acum îi dați Guvernul. De ce?”, a spus Sorin Grindeanu în ședința CExN, au relatat pentru News.ro surse din partid.

Conform surselor citate, Grindeanu a aflat chiar în ședința CExN concluziile evaluării partidului asupra activității guvernamentale, iar când a luat cuvântul a întrebat cine a făcut raportul, pentru că el acum îl vede în premieră.
El a susținut că, din 97 de măsuri prevăzute în programul de guvernare pentru primele două trimestre, doar nouă nu sunt realizate, au precizat sursele citate.

Conform acelorași surse, la rândul său, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, i-ar fi spus lui Liviu Dragnea: ”Vă rog să înțelegeți situația reală, nu ce vă prezintă Darius Vâlcov”. De altfel, Viorel Ștefan se numără între miniștrii care sunt solidari cu Sorin Grindeanu și nu ar fi dispuși să își depună demisiile. Potrivit unor surse, între aceștia ar fi și Tudorel Toader, Gabriel Leș, Augustin Jianu, Alexandru Petrescu, Ionuț Vulpescu.