Deputatul Marian Cucșa a declarat luni, pentru Mediafax, că atât el, cât și deputații ALDE care au acceptat funcții în Guvern după ieșirea partidului lor din coaliția de guvernare, au depus la Biroul Permanent al Camerei solicitări de a demisiona din grupul ALDE, prin urmare grupul deputaților ALDE nu mai poate funcționa din cauză că nu mai întrunește numărul minim de membri cerut de Regulament.

„Da, am înregistrat-o la președintele Camerei Deputaților eu și încă patru colegi. Rămânem neafiliați. În momentul de față grupul ALDE de la Camera Deputaților s-a desființat”, a declarat luni parlamentarul Marian Cucșa.

Acesta a adăugat că, o dată cu el, și Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu, Ion Cupă și Mihai Niță și-au depus demisiile din grupul ALDE din Camera Deputaților, ceea ce face ca grupul să nu mai existe, din cauză că au mai rămas doar nouă din cei 14 membri afiliați grupului de deputați ALDE, iar un grup parlamentar are nevoie de minimum 10 deputați pentru a funcționa regulamentar.

Potrivit articolului 12 din Regulamentul Camerei Deputaților, grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaților care se pot constitui din cel puțin 10 deputați care au candidat în alegeri pe listele aceluiași partid politic, ale aceleiași formațiuni politice, alianțe politice sau alianțe electorale.

Pe cale de consecință logică, grupul parlamentar al deputaților ALDE ar urma să-și înceteze existența.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, vineri, validarea excluderii lui Teodor Meleșcanu și a celor trei membri ai partidului care au acceptat să fie propuși miniștri în Guvernul PSD după retragerea ALDE din coaliția de guvernare. Aceștia au replicat că vor contesta în instanță decizia excluderii din partid. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews