ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a primit atribuții în organizarea alegerilor prezidențiale din această toamnă din România, a anunțat jurnalista Floriana Jucan. Mai precis, este vorba de un soft al STS cu care vor fi numărate voturile, dar și tabletele din secțiile de votare.

„Sub semnătura premierului Viorica Dăncilă și a altor 6 membri ai Guvernului, STS a primit marți, la Palatul Victoria, atribuții în alegerile prezidențiale: tabletele din toate secțiile de vot din țară, care monitorizează prezența la urne, vor aparține STS. Voturile vor fi numărate tot cu softul STS. 

 

Guvernul a adoptat în ședința de marți Hotărârea nr.631/2019 privind „stabilirea măsurilor pentru buna organizare și desfășurare” a alegerilor prezidențiale. Actul a apărut joi în Monitorul Oficial nr. 712 și este semnat de Viorica Dăncilă și contrasemnat de Mihai Fifor (Interne), Daniel Suciu (Dezvoltare), Eugen Teodorovici (Finante), Ramona Manescu (Externe), Sorina Pintea (Sanatate), Toni Greblă (SGG), Constantin-Florin Mitulețu-Buica ( AEP). Nici o surpriză. Rezultatul alegerilor prezidențiale din România a fost stabilit în străinătate prin înțelegerea dintre SUA, Germania și Franța”, a scris ziarista.

Într-o reacție publicată pe facebook, avocatul Gheorghe Piperea a spus că România este singura țară din Uniunea Europeană care face din serviciile secrete „un stâlp” al procesului electoral.
 

„Dupã atâtea avertizãri si suspiciuni de trucare a votului de la europarlamentare, guvernul actual probeazã cã nu a inteles nimic, dar absolut nimic, din ceea ce s-a întâmplat când a pierdut alegerile, in ciuda cresterii economice, a cresterii pensiilor si a dublarii (sau, in unele cazuri, chiar a triplarii) salariilor, in conditiile mentinerii la sub 3% a deficitului bugetar si ale scaderii datoriei publice, in cifre absolute. 
Cu propria mâna, premierul Dancila a semnat actul prin care îsi "asigura” esecul la alegerile prezidentiale - tabletele necesare colectarii voturilor si softul necesar prelucrarii lor vor fi puse la dispozitie si gestionate de acelasi serviciu secret care le-a furnizat si la recentul scrutin.

Romania este singura tara membra a UE care nu doar ca implica un serviciu secret in alegeri, ci face din acest serviciu secret un stalp al procesului electoral. 

Fiti siguri ca vom vedea din nou mii de voturi pentru candidatul maghiar in judetele Tulcea, Braila, Giurgiu, Teleorman, Dolj, judete cunoscute ca avand comunitati mari si consilidate de etnici maghiari. 
Si fiti convinsi ca vom avea zeci de mii de voturi pentru USR si Pro-Romania in judete cu comunitati rurale foarte bine conectate la internet si chiar cu electrificare totala, ca Madularesti, Flamanzi sau Cuca Mãcãii, localitati care stiu totul despre aceste formatiuni politice fresh, in asa fel incat sa refuze votul pentru partidul care a marit pensiile si salariile bugetarilor, intelectualitatea satelor.

A, si sa nu uitam, STS este acel serviciu secret care asigura gestiunea apelului de urgenta 112 (o alta premiera in Europa) si care nu a reusit sa gaseasca in Apuseni un avion Smurd prabusit (ceea ce au reusit, totusi, niste ciobani locali, dar prea tarziu pentru doi membri ai echipajului) si care a "reusit” sa greseasca de trei ori localizarea victimei unui omor in desfasurare la Caracal (ceea ce a reusit aplicatia de pe mobilul agresorului, dar prea tarziu pentru victima).
E nevoie de multa naivitate sa mai crezi in asemenea "profesionisti”.

Trebuie sa fii prizonierul unei crunte stari de inadecvare si anacronism sa lasi alegerile pe mana unor servicii secrete, care sunt un adevarat opus al democratiei : daca ar fi dupa ele, alegerile ar fi desfiintate. Desigur, pentru stabilitate si sigurantă”, a scris Piperea.