ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, luni, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi „împotrivă” și o abținere.

După primirea votului de încredere din partea Parlamentului, membrii Guvernului Viorica Dăncilă trebuie să meargă la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de depunere a jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis.

Acesta este al treilea guvern PSD-ALDE de la câștigarea alegerilor, în 2016. Cabinetul Sorin Grindeanu a fost învestit cu 295 de voturi „pentru”, în timp ce Cabinetul Mihai Tudose a primit în parlament 275 de voturi favorabile. 
 
„Mă aflu aici pentru a obtine de la dumneavoastră votul de investitură. Reprezint, alături de colegii mei propuși, vointa politică a coaliției majoritare din Parlament. Veți vota nu persoane, ci dorința cetatățenilor României exprimata prin democrație, la alegerile parlamentare din decembrie 2016”, a spus premierul desemnat.

„Vom guverna cu mândrie și respect pentru români”, a mai afirmat ea în discursul susținut în plenul reunit.

Viorica Dăncilă a afirmat că, față de premierii care au precedat-o, are un avantaj: este pentru prima oară când programul de guvernare se bucură de un grad de cunoaștere atat de avansat.

Premierul desemnat a susținut că obiectivul său este ca în anul 2020 România să fie în prima jumătate a clasamentului celei mai puternice economii din Europa, astfel încât tinerii să nu mai plece din țară, iar cei care au plecat să își dorească să se întoarcă.

Viorica Dăncilă a mai spus că, atât timp cât va fi prim-ministru în România nu va fi introdusă nicio taxă nouă.

„Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Chiar de săptămâna această vom renunță la formularul 600 și în perioadă următoare la toate celelalte. Un singur formular e propunerea noastră”, a declarat Dăncilă în plenul reunit.