ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revenit din SUA, unde a asistat la învestirea lui Donald Trump în funcția de președinte, Liviu Dragnea s-a arătat profund dezamăgit de bugetul alocat de Ministerul Finanțelor pentru 2017.

Liderul PSD a refăcut bugetul împreună cu primul ministru, iar rezultatele sunt schimbate radical. Astfel, bugetul SRI a fost redus cu 10% față de execuția bugetară pe anul 2016. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei de control a SRI, Adrian Țuțuianu, la finalul audierii lui Hellvig în comisie.

„Bugetul este cu 10% mai mic decât bugetul în execuție al anului precedent. Solicitările Serviciului au fost mai mari. Am convenit că acest buget acoperă minimul necesar. Nu am putut să aprobăm bugetul pentru că trebuie discutat bugetul de stat în Guvern. Probabil, săptămâna viitoare vom da un raport și pe buget", a spus Adrian Țuțuianu.

Inițial, în proiectul de buget pe anul 2017, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, bugetul SRI era de 1,9 miliarde de lei, în creștere cu 1% față de execuția bugetară pe anul 2016.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Strasbourg, că va examina cu atenție bugetele pe anul 2017 ale tuturor instituțiilor din zona securității naționale. „Pentru mine un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate națională și asta nu înseamnă nu doar armata. O să mă uit cu foarte mare atenție pentru că, indiferent de jocurile politice, cu securitatea națională nu are voie să se joace nimeni. Dacă intrăm în zone de revanșisme politice, am face o mare eroare”, a declarat Klaus Iohannis.