ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care opera brâncușiană „Cumințenia Pământului" va fi achiziționată de statul român și va fi expusă în colecții publice, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

„În ședința de Guvern de astăzi s-a aprobat o ordonanță de urgență prin care opera Cumințenia Pământului (...) va fi achiziționată de statul român și va fi expusă în colecții publice, după ce Guvernul a luat deja măsurile legislative pentru asigurarea resurselor financiare necesare.

Așadar, printr-o ordonanță de urgență, Executivul a stabilit ca diferența între sumele donate în cadrul campaniei de subscripție publică dedicată sculpturii lui Constantin Brâncuși și suma echivalentă în lei a 6 milioane de euro să fie asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii", a spus Iolu.