ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României a luat decizia de a declasifica documente considerate secrete de stat, acte ce au fost emise anterior datei de 31 decembrie 1989.

Argumentul principal a fost acela că datele sunt depăşite şi nu mai prezintă importanţă pentru siguranţa naţională.

Între documentele declasificate se regăsesc unele referitoare la situaţii ale unor accidente de muncă, corelaţia dintre producţie, fondul de salarii, productivitatea muncii şi salariul mediu în principalele ramuri ale economiei, plata unor drepturi salariale, salarizarea cadrelor militare detaşate în cadrul ministerelor, protecţia muncii, planuri de import şi export, recrutarea forţei de muncă, modul de salarizare; aspecte legate de proiectul de amplasare al Centralei nuclear-electrice Cernavodă.

Documentele declasificate prin actul normativ adoptat de Guvern vor fi gestionate şi consultate conform Legii arhivelor naţionale.