ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul intenționează să apeleze la preoți pentru a-i informa pe români în ceea ce privește adoptarea monezii euro, informează Profit.ro, în exclusivitate.
 
În planul Guvernului, pe lângă preoți, mai este prevăzută și cooptarea marilor comercianți și a operatorilor poștali.

Conform sursei citate, „înainte cu aproximativ 12 luni de data țintă de aderare a monedei euro, deci în 2023 cel mai târziu, autoritățile vor lansa o campanie de informare a publicului larg. Campania va avea ca obiectiv ”informarea corespunzătoare a publicului larg pentru a asigura un proces lin de trecere la noua monedă și menținerea unei percepții echilibrate asupra beneficiilor/costurilor acestui proces”.

„Implicarea activă a marilor comercianți, a operatorilor poștali, ambasadelor și consulatelor României și a comunităților locale (primării, școli, biserici, poliție, unități de forontieră etc.) în diseminarea informațiilor/mesajelor în paralel cu perfectarea și implementarea parteneriatelor cu mass-media”, este una din măsurile avute în vedere în campania de informare. De asemenea, vor fi organizate campanii separate pentru anumite grupuri de audiențe-țintă, precum ”minorități naționale, grupuri vulnerabile, casnice, pensionari”, precizează Profit.ro.

Reamintim că Guvernul a luat hotărârea de a-și asuma adoptarea monedei euro în 2024.