ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a întâlnit cu studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava cărora l-a vorbit cu ocazia aniversării a 87 de ani de la nașterea lui Martin Luther King Jr.

Hans Klemm recomandă României să-și propună noi obiective pe termen lung. Oficialul SUA crede că țării noastre „îi lipsește o viziune pentru viitor”.

„Știu că în 1990, după Revoluție, românii au stabilit două obiective, unul de a adera la NATO, pentru a-și asigura securitatea și siguranța în regiune, și al doilea de a intra în Uniunea Europeană, pentru a se putea alătura pieței europene. Din momentul îndeplinirii acestor două obiective, nu mai există o viziune pentru România, pentru viitorul ei, pentru generațiile care vin din urmă. Poate e timpul ca România să își stabilească un nou obiectiv", a spus Hans Klemm.

Diplomatul american crede că România ar putea să își propună că în următorii 20 de ani să devină a șasea cea mai bogată țară a Uniunii Europene sau să devină la fel de bogată că Franța.