ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat că România nu a scăpat de corupție, furtul fiind încă un obicei bine înrădăcinat la nivel înalt.

„Țara ar fi mai prosperă și s-ar putea investi în școli, spitale, infrastructură, drumuri, lucru care din nefericire încă nu s-a întâmplat pe măsura așteptărilor, tocmai pentru că s-a furat”, a spus diplomatul american într-un interviu pentru „Bihoreanul”.

Întrebat cât de bine e protejată România de ceea ce unii numesc „pericolul rusesc" și dacă ne cumpărăm liniștea cu acel 2% din PIB alocat înzestrării militare, ambasadorul american e încrezător că se poate conviețui în pace cu Rusia.

„Eu cred că se poate, SUA își doresc îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Pentru aceasta, trebuie să se petreacă anumite schimbări, forțele rusești să părăsească estul Ucrainei, situația din Crimeea să fie soluționată, frontierele internaționale să fie respectate. Investiția României pentru apărare reprezintă o decizie și un angajament foarte bune, atât pentru a asigura capacitățile de apărare națională, modernizarea propriei armate și o mai mare compatibilitate cu armatele țărilor aliate NATO, cât și pentru a contribui, cum deja a făcut-o, însă într-o proporție mai mare, la securitatea regională”, a mai spus Klemm.