ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Folosindu-se de situația de urgență autoritățile române au cenzurat diverse publicații online precum ortodoxinfo.ro publicat de oameni cu interese în special religioase, un soi de amish ai religiei noastre ortodoxe. Publicația este acum disponibilă la ortodox.info.ro.

Interzis a fost și justițiarul.ro publicat de un ziarist din Sibiu, dl. Marius Albin Marinescu. Chestiunile locale din Hermannstadt, adică din Sibiu, sunt în afara sferei mele de interes, asta deși am avut o parte a familiei acolo, anume până când rudele mele de origine germană au plecat în Germania. Este firesc ca dl. Marius Albin Marinescu, omul care a dezvăluit malversațiunile imobiliare ale baronului local de Hermannstadt - actualul președinte Iohannis - să se fi radicalizat, practic acest om a fost ridiculizat, șicanat, împins spre limite ani în șir.
Au mai fost interzise și vremuritulburi.com, veghepatriei.wordpress.com, romania-veche.ro, știridemoment.ro, bpnews.ro etc.

Deși sunt apropiat de spațiul cultural german, deși vorbesc germană în familie din copilărie, deși acum vorbesc germană cu propriii copii, deși am trăit ani de zile în America de Nord nu sunt amish, nu citesc ortodoxinfo.ro, nu citesc justițiarul.ro, nu am citit nici una dintre publicațiile cenzurate. Cred însă că guvernul nu are a ne cenzura ceea ce citim indiferent de situație, am trăit suficient în comunism pentru a aprecia lipsa cenzurii.

Fostul Freiherr von Hermannstadt s-a folosit de starea de urgență ca pretext pentru a-l cenzura pe ziaristul care a dezvăluit chestiunea celor șase case deținute de familia Iohannis, toată istoria ar trebui să fie cunoscută fiecărui votant.

Cenzurarea publicațiilor de mai sus este intimidantă pentru restul presei, cenzura va determina  autocenzurarea unor publicații cu o lungă istorie în spate, ziariștii nu vor risca să-și piardă pâinea publicând știri care nu convin autorităților.  Sunt publicații cu tradiție precum Evenimentul Zilei – evz.ro -  sau Cotidianul – cotidianul.ro - care nu au decât ediții online, proprietarii unor astfel de publicații nu vor risca să piardă ziare care apar de zeci de ani supărând personaje sus puse din Ministerul de Interne.

Trăim vremuri tulburi, medicii se contrazic, autoritățile susțin chestiuni ridicole din punct de vedere medical, chestiuni de nesusținut acum 4-5 luni. Nu putem să ne plimbăm cu mașina dar putem să o facem cu avionul sau cu autobuzul pentru a pleca la cules sparanghel. Nu putem să ne plimbăm pe munte, pe malul mării, nu putem să ieșim la pescuit sau la vânătoare (nu mă interesează nici pescuitul și nici vânătoarea) dar putem să ne ducem la marile centre comerciale. Toate acestea nasc întrebări firești. Diagnosticarea și tratamentele unor boli cronice precum cele oncologice, cardiovasculare, de metabolism – boli care au constituit și constituie principalele cauze de morbiditate și mortalitate în România - sunt practic suspendate dar autoritățile facilitează avortul, autoritățile iau măsuri care nu pot fi justificate rațional.

Legea controversată a vaccinării obligatorii este trecută prin parlament tocmai acum, într-o perioadă în care nu se pot organiza proteste, asta deși a fost pusă în sertar după ce s-a protestat masiv împotriva acesteia.


Atunci când suntem închiși în case, atunci când oameni corupți și compromiși precum Streinu Cercel au fost responsabili de politici care ne modifică și acum radical modul de viață este firesc să ne punem întrebări. Fiecare le punem după propria putere de a înțelege lumea care ne înconjoară, nu este nimic rău în asta. Rău este să le punem pumnul în gură celor care reflectează asupra a ceea ce ni se întâmplă, indiferent de cât de stângaci o fac.
 
Toată presa, inclusiv presidency.ro (publicația online a domnului Iohannis care din motive lingvistice ar trebui să fie un .com iar din motive de sparanghel un .de) a publicat o știre falsă, este vorba de discursul domnului Iohannis, cel în care făcea referire la situația școlilor din Franța. Știrea falsă diseminată de Klaus-Werner Johannis Freiherr von Hermannstadt prin presidency.ro în presă a ajuns până în Franța, ministrul francez al educației, doamna Agnès Longueville, a infirmat-o în mod categoric, fără nuanțe. Cred că cititorii activenews.ro nu sunt într-atât de naivi încât să creadă că ANCOM va include presidency.ro în lista publicațiilor cenzurate precum a făcut-o cu ortodoxinfo.ro,  vremuritulburi.com, veghepatriei.wordpress.com, romania-veche.ro, știridemoment.ro, bpnews.ro sau  justițiarul.ro.