ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea homosexualilor și susținătorilor acestora a reacționat după declarațiile senatorului PSD, Ioan Deneș,  care a afirmat că homosexualii care se țin de mână pe stradă îi lezează libertatea.

Astfel, sâmbătă după-amiază, între 25 și 28 de persoane au mărșăluit prin fața sediului PSD la o „Plimbare fără discriminare. În mâini bune”, pentru a arăta că perechile formate din persoane de același sex au dreptul de a se plimba în public.

La adunare a participat și fostul deputat Remus Cernea. Oamenii care au participat s-au ținut de mâini și au fluturat steaguri.

„Senatorul PSD Ioan Deneș a declarat într-o conferință de presă că persoanele de același sex pot face ce doresc în intimitate, însă nu în public, lezându-i libertatea: ”Atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea, are dreptul să facă ce dorește. Dar în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Și aici vreau să vă spun foarte tranșant: de fapt dumnealor doresc ca drepturile pe care le are un cuplu de același sex să fie drepturile și să fie apărați ca și o familie în sensul pe care îl înțelegem noi până acum. Adică să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă. Acest comportament consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu sau cu nepotul și să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă. Eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu. În apartamentul lor pot face ce doresc”, a menționat Deneș.

 

Asociația MozaiQ a reacționat: ”MozaiQ condamnă declarațiile senatorului PSD Ioan Deneș, considerăm că acestea contribuie la consolidarea unui discurs public al urii față de comunitatea LGBT din România, prin patologizare. Domnul Deneș are responsabilitatea să-i reprezinte pe toți cetățenii, inclusiv minoritățile sexuale și de gen. Istoria criminalizării homosexualității în România este una lungă și dureroasă, iar declarațiile senatorului Ioan Deneș arată o crasă ignoranță cu privire la acest subiect”.