ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Iohannis nu va declanșa referendumul pentru justiție, dar „îl va folosi ca poliță de asigurare pentru salvarea justiției dacă PSD va încerca din nou să slăbească legislația penală sau va ataca instituții cheie din sistemul judiciar”, informează Hotnews.ro, citând surse oficiale. 

Potrivit surselor citate de Hotnews, „manifestațiile de stradă și-au atins scopul iar ordonanța 13, prin care se dezincriminau parțial abuzul în serviciu și conflictul de interese a fost oprită, astfel că un referendum acum ar reprezenta 'un glonț tras în aer' ".

Președintele a anunțat pe data de 23 ianuarie organizarea unui referendum, însă după ce primit avizul Parlamentului pe data de 13 februarie, Klaus Iohannis n-a mai adus tema în discuție. .

Oficialii de la Cotroceni au mai declarat pentru HotNews.ro ca „arma referendumului” nu va mai putea fi folosită încă o dată în cazul în care PSD va încerca din nou să atace justiția și ca din acest motiv președintele n-a mai anunțat data consultării populare. „E foarte posibil ca PSD să încerce noi atacuri la justiție, din acest motiv un referendum organizat acum l-ar face mai puțin eficient pe viitor”, au mai explicat oficialii Administrației Prezidențiale. 

Pe de alta parte, în absența susținerii partidelor și rămas fără obiect, există riscul ca referendumul să fie un eșec iar pragul de prezența de 30% să nu fie atins.