ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Deci, eu nu sunt singur/ Tu nu ești singur/ Vom încheia cu dragoste/ Împreună în dragoste/ Orașul  care-mi place/ Oamenii care îmi plac/ Vom încheia cu dragoste/ Împreună în dragoste”... Și așa mai departe, până intră biții puternici și repetitivi.

„Mono in love”. Poezia de mare angajament, fără rimă, fără ritm și fără logică a fost compusă, în 2013, pentru cuplul Edward Maya & Vika Jigulina, de doamna Cioloș Villemin Valerie, soția actualului premier al României. Nu este singura creație din domeniu a absolventei de studii superioare în științele agriculturii, ea compunând „versurile” mai multor melodii. Ȋn același stil și cu același mesaj.

Informația apare pe profilul oficial de pe canalul youtube al cântărețului Eduard Maya. Contactat telefonic de Active News și rugat să confirme sau să infirme dacă doamna Villemin Valerie a scris acele versuri, Eduard Maya a luat o pauză de gândire, apoi a răspuns „nu știu, să verific”. „Păi, nu știți cine vă scrie versurile?! Sunt datele de pe pagina dumneavoastră oficială”. „Sunați-mă peste juma de oră, verific pe youtube”. Nu știu de ce, am avut impresia că aud „modific”, în loc de „verific”... „Dar pe doamna Villemin Valerie o cunoașteți?”. Pauză lungă. „Noi, artiștii, suntem mulți, nu ne cunoaștem toți între noi. Mă scuzați o secundă”, spune Eduard Maya. Apoi închide telefonul, ca un artist adevărat ce este.

Deși Edward Maya & Vika Jigulina susțin concerte în străinătate, vând discuri și încasează bani frumoși din această afacere, textiera Cioloș Villemin Valerie nu a beneficiat, în tot acest timp, nici măcar un euro-cent, conform declarațiilor de avere ale soțului ei (v. document).

Susținătoare a artelor, dar mai ales a artiștilor cu pasiuni convergente, Valerie Cioloș-Villemin a participat luna trecută, la un spectacol organizat de Primăria Alba-Iulia în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia. Numităde presa locală „cireașa de pe tort”, soția premierului Cioloș a urcat pe scenă și a interpretat o serie de melodii de pe albumul Grace, fiind acompaniată de un cor.