ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a spus, la Internaționala Socialistă care are loc la București, că PSD s-a dovedit un membru valoros al social-democrației, pentru că a câștigat detașat alegerile din România, informează Știripesurse.

„PSD a câștigat alegerile, detașat, în România, în europarlamentare și pentru prima oară în urbanul mare - avem peste 50% dintre toate localitățile. Campania electorală, să fim sinceri, a fost despre nivel de trai și despre economie. De fapt, esența în acest an, mai ales după războiul din Ucraina, total incorect, este despre nivelul de trai și despre solidaritatea noastră față de Ucraina, nu în ultimul rând față de Republica Moldova”, a afirmat Marcel Ciolacu în deschiderea conferinței Internaționalei Socialiste, secțiunea Europam, care se desfășoară sâmbătă la București.

„Chiar dacă nu e un război armat în R. Moldova, cum e în Ucraina, este un război hibrid. Sperăm să câștigăm și în Franța, dar cel mai important este ca împreună să găsim soluții reale și complete la provocările actuale în fața unor mișcări populiste și extremiste care vor puterea cu orice preț și vor, în continuare, să propage o ură și o dezbinare”, a adaugat Ciolacu, fără să fie prea explicit.

Președintele Consiliului de Miniștri al Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, prezent și el la București, a declarat sâmbătă că doar socialiștii sunt capabili să oprească „extrema dreaptă”, în contextul în care „extrema dreaptă” și „extremismul populist” înregistrează progrese solide în întreaga Europă.