ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un candidat bun pentru Primăria Capitalei va aparține UNPR sau alianței PSD–UNPR, discuții în acest sens purtându-se la nivelul liderilor de partid, a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu ca răspuns la poziția ALDE care a pledat pentru un candidat susținut de PSD-ALDE.

"La nivelul Capitalei are loc o dezbatere. Avem și noi o variantă, o propunere foarte bună, cred eu, chiar ar câștiga - domnul senator Ilie Năstase. Ar putea fi câștigător al fotoliului de primar general, chiar ar fi un bun primar. (...) Sunt discuții care se poartă între liderii partidelor noastre. Cred că va fi un candidat bun pentru bucureșteni și el va aparține UNPR sau alianței PSD-UNPR", a declarat Vochițoiu într-o conferință de presă.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că partidul său poartă negocieri cu PSD în vederea susținerii unui candidat unic la primăria Capitalei, în condițiile în care social-democrații au anunțat că Gabriela Firea este principala opțiune, în acest moment. Tăriceanu a reiterat faptul că el nu dorește să candideze pentru Capitală și a lăsat de înțeles că doar PSD și ALDE vor susține un candidat, UNPR fiind înlăturat din această alianță.
 
Ilie Năstase a mai candidat la funcția de primar al Capitalei la alegerile locale din 1996, fiind învins de Victor Ciorbea.