În timpul mitingului de la Iași, de pe 9 mai, au avut loc niște fapte reprobabile: niște persoane au aruncat cu bani și obiecte spre alte persoane, mai în vârstă, pe motiv că „asta este limba pe care ei o înțeleg”, așa cum a afirmat deputatul USR, Cosette Chichirău.

Reacția celor vizați de atac a fost diferită: unii i-au ignorat, în timp ce alții s-au aplecat să ia banii. Din prima categorie, a impresionat un domn cu părul alb, îmbrăcat în sacou, ce trece impasibil în timp ce un personaj se întinde oferindu-i o hârtie de un leu.

Între timp, partidul Prodemo al europarlamentarului Cătălin Ivan a reclamat-o la CNCD pe Cosette Chichirău pentru încurajarea „actelor de discriminare” petrecute la Iași.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews