ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în măsură să obțină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa la fotoliul de la Casa Albă, arată un sondaj Ipsos citat de stiripesurse.ro. Totuși, biroul lui Michelle a confirmat din nou că ea nu va candida la președinție în 2024.

Potrivit NBC News, biroul lui Michelle a confirmat din nou că ea nu va candida la președinție în 2024: „După cum fosta primă doamnă Michelle Obama a afirmat de mai multe ori de-a lungul anilor, ea nu va candida la președinție”.

Descriind politica drept „dificilă”, ea a spus: „Trebuie să fie ceva care să vină din suflet, pentru că este atât de important. Nu este în sufletul meu.”

Sănătatea lui Joe Biden îngrijorează și mai mult după dezbaterea televizată de la 27 iunie, la CNN, cu Donald Trump, iar unii democrați se întreabă cu privire la o menținere a candidaturii în alegerii prezidențiale, prevăzute în noiembrie, a președintelui democrat.


Potrivit acestui isondaj Ipsos, publicat marți, realizat pe un număr de 1.000 de persoane, o singură persoană ar fi în măsură să obțină un rezultat mai bun decât Joe Biden împotriva lui Donald Trump, în cazul în care alegerile prezidențiale ar avea loc acum, și anume Michelle Obama.

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ar obține 50% dintre sufragii împotriva miliardarului, care s-ar clasa pe locul doi cu 39%. Aproximativ 3% dintre cei chestionați ar alege alt candidat, iar 4% s-ar abține, potrivit acestei anchete.

Michelle Obama ar obține, astfel, un scor mai bun decât Joe Biden, creditat cu 40% dintre voturi, la egalitate cu Donald Trump.

Cu doar patru luni înaintea alegerilor, acest sondaj arată impasul în care se află Partidul Democrat.

Nicio altă persoană testată nu ar obține un scor mai bun decât președintele democrat - guvernatorul Californiei Gavin Newsom ar obține 39%, iar Donald Trump 42%, guvernatoarea Michiganului Gretchen Whitmer 39% (Donald Trump 41%), guvernatorul din Kentucky Andy Beshear 36% (Donald Trump 40%), iar guvernatorul Illinoisului J.B. Pritzker ar obține 34% și ar fi înfrânt de Donald Trump cu 40%.

Este posibilă schimbarea candidatului?

În mod teoretic este posibil, potrivit statutului Partidului Democrat, să fie ales alt candidat - atât înainte, cât și după - Convenția Democrată, la care urmează să fie desemnat pretendentul la Casa Albă, la 19 august, însă este puțină probabilă o schimbare a candidatului după Convenție.

În practică, există șanse mari să nu se întâmple nimic.

Joe Biden a obținut 90% dintre cei aproximativ 4.000 de delegați aflați în joc în alegerile primare democrate, aleși în baza numelui președintelui, care urmează să voteze cu el la Convenție.

Casa Albă respinge de luni de zile, uneori iritată, orice întrebări cu privire la facultățile fizice și mentale ale președintelui democrat, a cărui ușurință fizică și verbală a declinat.

Nume grele în partid și-au exprimat în mod public susținerea până acum față de Joe Biden, însă după dezbaterea de joi nervozitatea a crescut în rândul simpatizanților și donatorilor acestuia, iar unii reproșează cercului apropiat al șefului statului o lipsă de transparență cu privire la facultățile acestuia.

Alții îi cer lui Joe Biden să răspundă concret îngrijorărilor printr-o multiplicare a conferințelor de presă sau discuțiilor „fără plasă de siguranță” cu jurnaliști și susținători.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat pe președintele american dacă intenționează să se retragă din cursă, după un scurt discurs pe care Joe Biden l-a susținut la Casa Albă cu privire la o hotărâre a Curții Supreme care i-a extins imunitatea lui Donald Trump. Joe Biden s-a întors cu spatele și a plecat din sală fără să răspundă.