ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ascensiunea lui Nicolae Bănicioiu în politică a fost fulminantă. Ȋn 2004 el s-a înscris în PSD și a fost înscăunat imediat vicepreședinte al Tineretului Social Democrat (TSD).
 
A devenit deputat, iar trei ani mai târziu a fost ales în funcţia de președinte al TSD. Ochi lunecoși, inimă zburdalnică, Bănicioiu a patronat, în cadrul oganizaţiei de partid, competiţii apolitice, cu defilări de tinere în bikini. Unele din ele, încă minore. Şi, pentru că totul trebuie să poarte un nume, evenimentul s-a numit Miss TSD.

Titlul de miss TSD, „premiu de consolare”

Ȋn toamna lui 2010, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dat publicităţii rechizitoriul dosarului „Sex cu fotomodele”. Ȋn actul de acuzare se vorbește şi despre modul în care era acordat titlul de „Miss TSD". Procurorii DIICOT au audiat mai multe tinere care au participat la concursul Miss TSD 2008

„Ţ. Mirela Narcisa (n.r. – vom proteja identitatea fetelor) a lucrat în club, deşi era minoră şi era interzis. La întoarcerea din Viena, inculpatul (n.r. - Tămârjan Ion Valeriu, „impresarului” fetelor și patron al Agenţiei „Star Models” din Slobozia) i-a spus că acel contract semnat o obliga să se întoarcă după un timp în club, să continue să lucreze acolo. S-au certat atunci aşa că inculpatul i-a promis, ca un premiu de consolare, participarea, ba chiar câştigarea titlului de miss TSD, promisiune onorată”, se precizează în rechizitoriul DIICOT. 

Din declaraţia martorei D. Ana Maria, anchetatorii au reţinut că „au stat în Deltă trei zile, timp în care nu s-a ţinut nici o şedinţă foto. (Ea) Şi-a dat seama că, de fapt, ajunseseră acolo pentru „combinaţii”, pentru a întreţine acte sexuale cu unul dintre cei doi. Negoiţă Robert Sorin a fost însă în mod sigur refuzat de B. Cătălina. Bănuieşte că alte fete au acceptat (un criteriu pentru acordarea unor premii), atâta timp cât la concursul Miss TSD, organizat ulterior, printre câştigătoare s-au numărat C. Mădălina Alexandra, B. Ionela Debora şi G. Alis Mihaela”.

La Şcoala de vară PSD, „s-a întâmplat, pur și simplu”

Ȋn acest dosar, Nicolae Bănicioiu a avut doar calitatea de martor. Cât de implicat a fost însă el în povestea „Sex cu fotomodele”? Iată ce povestesc tinerele care au fost implicate în dosar. 

„Înainte de a deveni majoră, I. Daniela a întreţinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel în timp ce l-a însoţit pe acesta într-o excursie prin mai multe ţări din Europa la începutul anului 2007, excursie la care au participat, în câteva etape ale ei, şi martorii Negoiţă Robert Sorin şi Bănicioiu Nicolae. A ajuns prima oară în clubul Babylon - aşa cum o dovedesc fotografiile ce i-au fost făcute de inculpat în camera în care au fost cazate - la sfârşitul acelei excursii. În acea excursie au participat mai multe modele din agenţie: D. Alina, R. Mihaela, V. Andra, R. Oana”, se menţionează în rechizitoriu. 

R. Daniela Florentina a declarat, la rându-i, că „inculpatul Tămârjan Ion Valeriu i-a propus, ba chiar i-a înlesnit întreţinerea de acte sexuale plătite cu Negoiţă Robert Sorin (prezentat ca un bărbat bogat care o putea ajuta financiar), martor care i-a propus apoi să întreţină acte sexuale (se înţelege plătite) cu câţiva prieteni ai săi (Bănicioiu Nicolae, Enache Adrian), propuneri respinse în general de victimă, cu Rasitzaimoglu Muammer Tahir, cu turcii de la Casino Queen.”
 
Declaraţia aceleași fete, care are în dosar calitatea de martor, și nu de parte vătămată, este nuanţată în rechizitoriu: „A păstrat legătura cu Negoiţă Robert Sorin cu care a mai întreţinut şi altădată acte sexuale, fie în locuinţa sa, fie în hotel. El i-a propus de câteva ori să întreţină acte sexuale şi cu prieteni de-ai săi printre care Bănicioiu Nicolae şi Enache Adrian. A acceptat numai în cazul celui din urmă.”  

Când aceste lucruri au fost aduse la cunoștinţa publicului, Bănicioiu a replicat imediat: „Ȋn rechizitoriul respectiv apare o referire la numele meu şi atât, nu ca beneficiar, nu că aş fi făcut ceva, deci cred că cei care au insinuat că aş avea legătură cu nu ştiu ce reţea s-au grăbit. Eu nu-i cunosc nici pe presupuşii făptuitori şi nici pe nu ştiu ce fată, care înţeleg că oricum spune că nu a avut nimic de-a face cu mine". 

Ȋnsă Daniela nu este singura care i-a pomenit numele în acest dosar. D. Ioana Simona, care lucrase ca damă de companie în cluburi din Austria, Germania și Romania, le-a declarat anchetorilor: „Ȋn anul 2007, l-am cunoscut pe Bănicioiu Nicolae cu care am întreţinut o singură dată un act sexual, în anul 2009, în Delta Dunării, la o conferinţă PSD – Şcoala de vară. Sunt și eu membru PSD din 2009. S-a întâmplat pur și simplu, nu am primit niciun ban pentru actul sexual întreţinut cu Nicolae Bănicioiu”, a susţinut D. Ioana Simona.

 „Le-au convins, nu le-au forţat să facă sex”

La 5 martie 2012, Bănicioiu a fost audiat în acest dosar, în calitate de martor, de Tribunalul Ialomița. „Audierea a durat trei minute, procurorii mi-au confirmat faptul că presupuşii martori invocaţi în dosar au declarat aproape toţi că nu au nicio relaţie cu mine şi mă cunosc doar de la televizor”, a declarat el, pentru Mediafax. 

Ȋnsă, deși audierea lui și a lui Ionuţ Negoiţă a avut loc cu ușile închise, conform ziarului „Evenimentul Zilei” cei doi „nu au negat în faţa judecătorilor că au făcut sex, dar au spus că au întreţinut relaţii cu femei „ca bărbaţi liberi”. Ei au spus că le-au convins pe tinere, dar că nu le-au forţat să facă sex.”

Ȋn noiembrie 2012, inculpaţii din acest dosar au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare, cu suspendare (Tămârjan Ion Valeriu) și, respectiv, la 3 ani de închisoare cu executare (Costan Relu Cornel).
O lună mai târziu, martorul Bănicioiu, ce fusese audiat de judecători într-un dosar ce avea ca obiect inclusiv traficul de minori, a fost numit în funcţia de ministru al Sportului și Tineretului. Pentru că deși sport nu prea făcea, la tineret dovedise deja că se pricepe...

Nuntă mare, cu dar mic

Ȋn vara lui 2011, pe vremea când se derula procesul dosarului „Sex cu fotomodele”, iar stenograme din el apăreau în presă, Bănicioiu a anunţat că se însoară. Viitoarea lui soţie, cu câţiva centimetri mai înaltă decât el, provenea tot din lumea fotomodelelor.

Mihaela - Florentina Prioteasa, fiica actualului primar din Scornicești, n-a venit cu mâna goală în acest mariaj. Din iunie 2012, Bănicioiu precizează, în declaraţiile sale de avere și proprietăţile deţinute de ea: un teren agricol de 40.000 mp, în Scornicești (Olt), dobândit în 2010, prin vânzare-cumpărare, un apartament în București, de 51,79 mp, dar și o casă în Voluntari (Ilfov), de 350 mp, aflată în construcţie din 2009. Mihaela Prioteasa mai deţinea și bijuterii în valoare de 5000 de euro, dar și un Volkswagen, pe care în martie 2012 l-a vândut, cu suma de 80.000 RON (18.000 euro). Soţia lui Bănicioiu avea un credit de 15.000 euro, contractat în 2011, dar și un cont cu 25.000 USD, deschis în același an, plus un „cont bancar construcţie casă”, în care, în aprilie 2012, se aflau 8.390 euro.
La doar 27 de ani, având experienţă doar în modeling și concursuri de miss, acţionară la societăţi ce n-au înregistrat niciodată profit și fără a avea vreun loc de muncă, aleasa inimii lui Nicolae Bănicioiu era o femeie deja realizată, din punct de vedere material.


Ȋn octombrie 2011, Nicolae Bănicioiu și Mihaela Prioteasa se căsătoresc. Fac nuntă mare, la Rin Grand Hotel din București, cu peste două sute de invitaţi, printre care și lideri de seamă ai PSD. Ȋn iunie 2012 Bănicioiu susţine că a încasat, ca dar de nuntă, 50.000 CHF (franci elveţieni), adică vreo 37.000 de euro, la cursul valutar BNR de la acea dată. Ceea ce înseamnă că fiecare invitat a lăsat în plic, pe lângă plata „tacâmului” și a muzicanţilor, doar vreo 180 de euro în plus. Sunt două posibile explicaţii: fie sarmalele au fost reci, iar colegii de partid s-a zgârcit într-adevăr la dar, fie Bănicioiu minte, în declaraţia sa de avere.

CITIȚI MÂINE pe ActiveNews: Ce legătură există între actualul ministru al Sănătăţìi și afaceristul Cristian Burci, „baby broker”-ul din reportajul CBS.