ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți seară, realizatorii emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3 au avut ideea de a întreba În cine cred principalii lideri politici. 

Totul a pornit de la o declarație mai veche a președintelui Iohannis, făcută la Etno TV, în care șeful statului spunea că Biblia este cartea sa favorită. De asemenea, fostul primar al Sibiului afirma că este „un creștin convins”.

Primul care a vorbit a fost Victor Ponta. Acesta a dat un răspuns diplomatic, afirmând că el crede în Divinitate și în valorile promovate de religie, oricare ar fi aceasta.
 

„Eu cred că până și cei care fac lucruri grave, la un moment dat - și nu mă refer la un caz anume, pot să își dea seama, și nu mă refer la Dumnezeu, ci la credință: eu cred că un om care crede în ceva, că-i ortodox, catolic, protestant, musulman, orice altceva, dacă crede în valorile pe care religia le promovează, atunci acel cineva poate să redevină un om bun. Eu cred că trăim într-o lume care are nevoie de valori. Cred că avem nevoie de religie în școală, pentru că orice religie te învață să nu furi, să nu minți, să nu ucizi și sper ca și copiii mei și nepoții mei să le aibă”, a spus Ponta.
 
Călin Popescu Tăriceanu, (ALDE): „Mă bizui pe calitățile și însușirile românilor și sunt încurajat de ingeniozitatea tinerei generații. Sunt convins că România are un viitor luminos”.
 
Nicușor Dan (USR): „Cred în înțelepciunea românilor care vor vota pe 11 decembrie, cred că vor alege alternativa la clasa politică și coruptă și incompetentă, care a dus la sărăcie și a făcut ca 3 milioane de oameni să plece din România. Cred în colegii mei din USR, care au o carieră în spate, care n-au făcut politică și n-ar face politică dacă lucrurile ar merge bine. Au venit în politică - nu să se îmbogățească, ci să ajute comunitatea, cred în succesul USR din 11 decembrie” .
 
Marian Munteanu (Alianța Noastră România): „La fel ca cei mai mulți dintre noi, cred în Dumnezeu, în oamenii neamului nostru, în familiile noastre, în prietenii noștri. Cred în ceea ce este bun în oamenii de pretutindeni, cred în bunătatea lui Dumnezeu revărsată asupra noastră și de care nu întotdeauna reușim să ne apropiem așa cum se cuvine. Și pentru că suntem pe plaiuri oltenești, amintesc niște versuri ale unui mare oltean, care răspund cel mai bine la întrebarea ta: Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl ziditorul, dar mai cred și-n neamul meu,înfrățit cu dorul. Doamne ajută, tuturor!”

Aflat în Vâlcea, Marian Munteanu a recitat două strofe din poezia „Crez” , a poetului interbelic Radu Demetrescu Gyr. Iată poemul integral, apărut în cadrul volumului  „Poezia în cătușe”: 

Cred într-unul Dumnezeu,
Tatăl ziditorul,
dar mai cred și-n neamul meu,
înfrățit cu dorul.

Cred în sfinți, dar și-n voinici,
cred în flori și-n cremeni,
căci tăcuții mucenici
cu haiducii-s gemeni.

Dar mai cred că într-o zi,
aspru, din furtună,
neamul meu se va trezi
cu securea-n mână.

Și-atunci ierte Cel din cer
liftele spurcate,
căci prin sânge și prin fier
ne-om croi dreptate.

Cred într-unul Dumnezeu,
Tatăl ziditorul,
ce-a-nfrățit în neamul meu
sfântul crez cu dorul!

.

Răspunsul meu la întrebarea "În ce cred liderii politici ai României?” pusă în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” din data de 22 noiembrie.

Posted by Marian Munteanu on 23 Noiembrie 2016