ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce România se luptă cu coronavirusul, partidul PLUS este preocupat de drepturile homosexualilor. Dragoș Pâslaru, actual europarlamentar din partea PLUS și fost Ministru în vremea Guvernului Cioloș, se află printre semnatarii unei scrisori adresate Comisarului European pentru Egalitate, Helena Dalli, prin care respectivii cer libertatea de deplasare pentru cuplurile homosexuale care au copii.

În scrisoare, Dragoș Pâslaru & Co deplâng faptul că anumite state nu recunosc „familiile” homosexuale, deși alte țări membre o fac și cer, printre altele, impunerea unei Directive a Comisiei Europene prin care statele să fie obligate să recunoască „pentru toate scopurile legii naționale” toate certificatele de căsătorie, de parteneriat, de naștere, de adopție, emise de către un alt stat UE, chiar dacă sunt pentru „familiile curcubeu”. 

Scrisoarea este semnată de către 22 de europarlamentari, Dragoș Pâslaru fiind singurul român. Pâslaru este vicepreședintele Grupului European pentru Drepturile Copilului din Parlamentul European.

Partidul lui Dacian Cioloș s-a opus Referendumului pentru Familie din 2018. Textul integral al scrisorii semnate de Dragoș Pâslaru este aici.