ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După apariția mesajului „Sper să crăpi,Victor Ponta” pe pagina oficială de socializare a site-ului Hotnews și concedierea angajatului acestora, a fost creată o pagină web care omagiază gestul jurnalistului „pătimaș”.

În urma acestui incident, redacția HotNews e remis un comunicat în care prezintă scuze lui Victor Ponta, precizând totodată că cel care a scris acel mesaj a fost concediat. 

Ei bine, mai departe Lucian Sârbu a comentat originea și promovarea paginii http://spersacrapi.net/.

Acesta aduce în vedere faptul că site-ul respectiv este în proprietatea Graffiti BBDO și face un rechizitoriu al argumentelor care probează această posesie. 

„Cine sunt retarzii din spatele site-ului „sper sa crapi” la care dai cu ciocănelul în mutra lui Ponta? Nimeni alții decât publicitarii de la Graffiti BBDO. Hm. Atunci, oare cine e clientul?...”, întreabă retoric Sârbu.

„Explicație pentru prietenii mai a-tehnici. Teoretic, domeniul e anonimizat, adică nu poți să știi cine l-a înregistrat dând o căutare după „whois”. Dar mizeria aia de site folosește ID-ul de Analytics UA-40931069. Dar acest ID se mai găsește pe toate site-urile dezvoltate pentru diverși clienți de către agenția Kaleidoscope Proximity (KP), ca de ex. Bere Ciucaș, Bepanthen, Maggi etc. Și, de fapt, îl găsim chiar și pe site-ul agenției. Deci e vorba în mod mai mult decât evident de un cont de Analytics aflat în mâna KP, sau a cuiva de acolo. Dar KP e parte a Graffiti BBDO. QED, dragi tovarăși și pretini. Eu în locul lui Ponta le-aș frige un proces de să le iasă pe nas toată arvuna primită.[...] Învățați să câștigați campaniile electorale cu discurs serios și aplicat, nu cu tâmpenii feisbuciste”, se arată în mesajul său.