ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul din Parlament în legătură cu numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu a mai limpezit apele în politica românească. Se configurează astfel noua coaliţie grupată în jurul PNL la care se vor alipi UNPR, UDMR dar şi un nume surpriză.

Chiar dacă UNPR a anunţat că va vota propunerea făcută de Klaus Iohannis, pentru a fi validată, numirea lui Ungureanu trebuia să beneficieze şi de cvorum, mai ales că 11 parlamentari PNL au boicotat şedinţa. Surprinzător, în momentul votului, nu mai puţin de 289 de parlamentari s-au aflat în sală, cu 11 mai mult decât numărul necesar pentru validarea lui MRU la şefia SIE.

Cum a fost posibil? Doar prin trădarea celor de la ALDE, grupul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a fost votat MRU. Iată ce scrie Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.


"Se pare că PSD a pierdut puterea. Nu doar UNPR a părăsit majoritatea, ci şi ALDE. Grupul lui Tăriceanu-Constantin s-a aflat în sală şi a votat. Dacă ALDE absenta, practic nu se făcea cvorumul. Indiferent cum a votat a trădat din moment ce e în sală. MRU trebuia să treacă şi doar ALDE putea să ajute. Şi ALDE primeşte şi protecţie mediatică pentru favorul făcut. E interesant că presa comentează doar în cheia celor 11 absenţi de la PNL şi cei 2 prezenţi de la PSD. Nimeni nu spune că cei mai mari trădători, din punctul de vedere al PSD, sunt cei de la ALDE. Eu eram ferm convins că ei vor absenta de la vot şi de aia eram sceptic că se va face cvorumul (uitându-mă la numere, se pare că aveam motive să fiu pesimist). ALDE a venit la vot, a asigurat cvorumul (fără ei nu se făcea) şi nimeni nu suflă o vorbă despre marea lor trădare. Interesant...", a precizat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial susţine că le-a zis celor de la PSD în urmă cu trei săptămâni că Tăriceanu îi va trăda cât de curând:

"Scăpaţi de trădători precum Tăriceanu, care azi parazitează partidul vostru şi-l trag în jos. De mâine, Tăriceanu şi alţii ca ei se vor redescoperi liberali şi vă vor înjura pe voi." scriam pe 11 iunie. Azi (marţi - n.r.), "prostul de pe locul 3", cum îi zicea Ghiţă, a făcut primul pas. Dacă grupul ALDE nu participa la vot, nu se făcea cvorumul."