ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu l-a criticat pe Hans Klamm despre care a spus că subminează pur și simplu credibilitatea SUA în Romania, întrebând cum își permite acesta ”să stimuleze revenirea la anii '50, în aplicarea legii în România, într-un stat aliat”.

”Nu sunt un partener al lui Ponta sau Tăriceanu în bătălia cu justiția, dar eu aș vrea dacă mai pot să contribui la perfecționarea justiției, pentru a nu mai exista abordări de tipul anilor 50. Pe abuzul în serviciu, am fost foarte vocal, pentru că riscăm, și eu risc, și reproșul ăsta mi s-a adus, că tu i-ai pus pe Kovesi, pe Stanciu. Nu recunosc ca aparținându-mi ce au făcut după ce mi-am terminat mandatul”, a spus Traian Băsescu joi seara la România TV.

El a menționat că motivarea Curții Constituționale pe conflictul de interese arată că a avut dreptate în tot ceea ce a spus despre deciziile justiției în astfel de cazuri și în dezbaterea pe subiect.

Băsescu a susținut că ”justiția a făcut abuzuri pe definirea abuzului în serviciu” și a adăugat că Parlamentul are treabă, după publicarea motivării Curții Constiutționale, pentru că ”reclamația că se utilizează politic abuzul în serviciu nu e întâmplătoare”.

”La foarte mulți, s-a făcut un joc politic”, a spus Băsescu, precizând că toate aceste persoane erau ”incomode, nepotrivite” și, în plus, ”s-au plătit polițe”.

Traian Băsescu a precizat că decizia CCR arată, în concluzie, că articolul privind conflictul de interese este constituțional, dar nu este constituțională partea cu ”efectuarea defectuoasă”.

În acest context, Băsescu s-a lansat într-un atac la adresa ambasadorului SUA la București, Hans Klemm.

”Noi avem un ambasador interesant, care reprezintă Statele Unite ale Americii. Țineți cont că sunt un om care a văzut și a susținut întotdeauna că avem nevoie de un parteneriat cu SUA. Deci, nu sunt un anti-american, dar ce face acest domn ambasador este să submineze pur și simplu credibilitatea SUA în Romania și românii încă iubesc SUA și parteneriatul cu această țară”, a spus fostul președinte al României.

El a continuat: ”Domnul ambasadorcum își permite să stimuleze revenirea la anii 50, în aplicarea legii în România, într-un stat aliat? Are cumva domnul ambasador ca obiectiv distrugerea credibilității Statelor Unite în România?”.