ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspecția Judiciară o verifică din nou pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, informează Antena 3.

Conform sursei citate, Inspecția Judiciară  a luat decizia de o investiga din nou pe șefa DNA deoarece redacția site-ului Lumea Justiției (luju.ro) a depus o sesizare disciplinară împotriva Laurei Kovesi, pentru „dezinformarea gravă a românilor prin comunicatul din 27 ianuarie 2017”, în care spunea că „nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi".

Inspectorii judiciari au înregistrat solicitarea făcută de cei de la luju.ro și urmează să facă verificări vizavi de comunicatul în care Kovesi a mințit spunând că nu există niciun protocol de colaborare între SRI și DNA. Totuși, se pare că acel protocol există și a fost desecretizat. 

Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, cercetarea disciplinară pleacă către Consiliul Superior al Magistraturii, secția de procurori, iar cei de acolo vor decide dacă Kovesi a încălcat sau nu legea și se poate ajunge până la excluderea ei din magistratură.