Primarul din Târgu Secuiesc nu a respectat Ziua Națională a României, în decembrie 2014, când nu a arborat steagul României în oraș. Așa a decis vineri instanța din Târgu Secuiesc, care i-a anulat edilului UDMR sancțiunea amenzii și a înlocuit-o cu avertisment.

Judecătoria Târgu Secuiesc a admis vineri, 5 iunie a.c., în parte plângerea formulată de primarul din Târgu Secuiesc împotriva amenzii primite în luna decembrie 2014 pentru lipsa drapelului național din oraș de Ziua Națională a României. Instanța a anulat sancțiunea amenzii și a înlocuit-o cu avertisment, anunță Dan Tanasă pe blogul său.

Bokor Tibor (UDMR) a fost amendat de Prefectura Covasna cu 5.000 de lei în decembrie 2014 pentru că în oraş au fost arborate "două-trei steaguri” ale României la ceremoniile de 1 Decembrie. Bokor a anunțat la acea dată că va contesta amenda, pe motiv că legea nu prevede numărul drapelelor care trebuie puse.

În urma aplicării acestei amenzi, prefectul Marius Popica a fost schimbat de Premierul Victor Ponta la solicitarea venită din partea UDMR.

Instanța covăsneană a anulat, după două luni de amânări, amenda de 5.000 de lei, înlocuind-o cu avertisment, ceea ce înseamnă că primarul Bokor Tibor se face vinovat de faptele care i-au fost imputate de prefect însă sancțiunea aplicată nu a fost legală întrucât nu s-a aplicat o sancțiunea graduală (primarul trebuia sancționat mai întâi cu avertisment și abia după aceea cu amendă).

Sentința Judecătoriei Târgu Secuiesc dovedește odată în plus faptul că primarul UDMR Bokor Tibor și-a bătut joc de Ziua Națională a României prin faptul că a refuzat să arboreze în municipiu drapelul național al României cu ocazia Zilei Naționale a României. 
 
Reamintim că la 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc au fost arborate şi mai multe steaguri negre pe unele clădiri private din centrul oraşului, iar gest considerat de prefectul Marius Popica drept unul ofensator. Prefectul a solicitat atunci Primăriei Târgu Secuiesc şi Poliţiei să facă o anchetă în acest caz.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews