ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Târgu Secuiesc nu a respectat Ziua Națională a României, în decembrie 2014, când nu a arborat steagul României în oraș. Așa a decis vineri instanța din Târgu Secuiesc, care i-a anulat edilului UDMR sancțiunea amenzii și a înlocuit-o cu avertisment.

Judecătoria Târgu Secuiesc a admis vineri, 5 iunie a.c., în parte plângerea formulată de primarul din Târgu Secuiesc împotriva amenzii primite în luna decembrie 2014 pentru lipsa drapelului național din oraș de Ziua Națională a României. Instanța a anulat sancțiunea amenzii și a înlocuit-o cu avertisment, anunță Dan Tanasă pe blogul său.

Bokor Tibor (UDMR) a fost amendat de Prefectura Covasna cu 5.000 de lei în decembrie 2014 pentru că în oraş au fost arborate "două-trei steaguri” ale României la ceremoniile de 1 Decembrie. Bokor a anunțat la acea dată că va contesta amenda, pe motiv că legea nu prevede numărul drapelelor care trebuie puse.

În urma aplicării acestei amenzi, prefectul Marius Popica a fost schimbat de Premierul Victor Ponta la solicitarea venită din partea UDMR.

Instanța covăsneană a anulat, după două luni de amânări, amenda de 5.000 de lei, înlocuind-o cu avertisment, ceea ce înseamnă că primarul Bokor Tibor se face vinovat de faptele care i-au fost imputate de prefect însă sancțiunea aplicată nu a fost legală întrucât nu s-a aplicat o sancțiunea graduală (primarul trebuia sancționat mai întâi cu avertisment și abia după aceea cu amendă).

Sentința Judecătoriei Târgu Secuiesc dovedește odată în plus faptul că primarul UDMR Bokor Tibor și-a bătut joc de Ziua Națională a României prin faptul că a refuzat să arboreze în municipiu drapelul național al României cu ocazia Zilei Naționale a României. 
 
Reamintim că la 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc au fost arborate şi mai multe steaguri negre pe unele clădiri private din centrul oraşului, iar gest considerat de prefectul Marius Popica drept unul ofensator. Prefectul a solicitat atunci Primăriei Târgu Secuiesc şi Poliţiei să facă o anchetă în acest caz.