ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Traian Băsescu nu s-a declarat deloc susprins de această decizie a instanței.

„Nu mă surprinde, pentru că reclamația sau plângerea depusă de răposatul Vadim Tudor nu mi-a fost opozabilă cât timp am îndeplinit funcția de președinte. A putut fi chemat Vasile Blaga, va trebui să am posibilitatea și eu să dau o declarație la Parchet pentru a clarifica lucrurile”, a spus Traian Băsescu pentru Digi24.

Fostul președinte a mai precizat că nu poate desecretiza acest dosar deoarece aceasta a fost procedura SRI și SIE.

„Este secretizat de Serviciul Român de Informații și de SIE și nu am dreptul să fac niciun fel de declarații. Ce vă spun însă în mod cert este că așa sunt în România târâiți oamenii prin fața procurorilor prin delațiuni, în urma delațiunii unui fost tribun. Mă voi duce în fața procurorului să dau o declarație”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă își menține declarația că redeschiderea dosarului răpirii jurnaliștilor este o rușine pentru România, Traian Băsescu a răspuns.

„Categoric da. Când un președinte e acuzat că pentru a-și salva niște oameni și-a însușit niște bani, e umilitor și pentru președinte, și pentru țară. Sper că Parchetul General va reacționa foarte rapid, adică mă va chema să dau o declarație despre acest lucru”, a mai spus fostul președinte.