ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România și-a depus candidatura pentru a găzdui sediul Agenției Europene pentru Medicamente în București, sediu aflat acum la Londra. Alături de București, au mai depus candidatura Amsterdam, Atena, Barcelona, Bonn, Bratislava, Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Helsinki, Milano, Porto, Sofia, Stockholm, Viena, Varșovia și Zagreb.

Instituție extrem de importantă, orașul care o va găzdui va avea multe beneficii. Circa 900 de angajați, cu familiile proprii, ai agenției ar trebui să se mute acolo, dar instituția ar angaja totodată personal local și ar contracta o serie de servicii de pe piața locală. 

Foarte probabil, orașele din Europa de Est, mai exact cele din România, Bulgaria, Polonia și Slovacia, ar putea fi exluse din start pentru o falsă temă: homosexualitatea. Într-un articol semnat de Carmen Păun, site-ul Politico.eu scrie că șeful Agenției Europene pentru Medicamente, Guido Rasi, a cerut celor 19 țări care vor să găzduiască agenția să fie în favoarea politicilor lor privind drepturile homosexualilor. Rasi a afirmat că „înțelege preocupările personalului LGBT al agenției, care i-a scris atât lui, cât și unor și lideri UE despre teama lor de a se muta într-un loc unde drepturile lor nu sunt respectate, iar căsătoriile nu sunt recunoscute”.   

Guido Rasi nu a menționat numele vreunei țări, însă România, Bulgaria, Polonia și Slovacia sunt direct vizat pentru că nu recunosc căsătoriile homosexuale.

În luna noiembrie, la Bruxelles se va decide prin vot unde se va muta Agenția Europeană pentru Medicamente, iar ultimul cuvânt îl vor avea cei 27 de șefi de stat și de guvern.