ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu anunțul organizării Referendumului, Guvernul României a precizat și întrebarea la care vor trebui să răspundă milioanele de români ce se vor prezenta la urne, în week-endul 6-7 octombrie.

Acesta va fi „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Imediat, au apărut reacții de nemulțumire, afirmându-se că întrebarea ar fi manipulatorie, urmând să „ascundă” și alte legi adoptate de Parlament.

Avocatul Ana-Corina Săcrieru explică faptul că totul se face conform legii și că singura lege supusă aprobării publice este cea care consfințește schimbarea definiției căsătoriei din Constituția României.

„Referitor la întrebarea pusa cetățenilor la Referendum, ea nu poate fi decît aceea prevăzută strict in Legea 3/2000 de organizare a referendumului.


Mai precis, în art. 7 din această lege se prevede în mod expres: cetătenii au dreptul să răspundă cu da sau nu la întrebarea "sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?"

Nu poate exista suspiciunea că întrebarea se referă la altceva decât legea de revizuire astfel cum a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial.

În cazul de față, singura lege de revizuire a Constituției este aceea a revizuirii art. 48 alin 1 din Constituție în sensul înlocuirii termenului de "soți" cu "un bărbat și o femeie".
Aceasta a fost deja publicata în Monitorul Oficial si nu poate fi modificata/ completată/ înlocuită”, ne-a declarat juristul.