Ioan Mircea Pașcu a anunțat, miercuri, pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, l-a informat că a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii pentru postul de comisar european interimar al României, decizia aparținând, așa cum sugerează Ioan Mircea Pașcu, premierului Viorica Vasilica Dăncilă.

„Ultima oră: am fost informat de dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni ...”, a scris Ioan Mircea Pașcu, miercuri, pe Facebook. 

 Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat, marți, portofoliile pentru comisarii europeni propuși de statele membre ale UE. Rovana Plumb urmează să fie comisar european pe portofoliul transporturi. 
Totodată, Comisia Europeană a anunțat că a luat act de hotărârile guvernelor României și Estoniei de a nu mai propune comisari europeni interimat pentru restul de mandat care se încheie la 31 octombrie. Executivul îl propusese pentru funcție pe Ioan Mircea Pașcu. 

„Comisia Europeană a luat la cunoștință de deciziile guvernelor României și Estoniei de a nu propune comisar pentru restul de mandat al Comisiei - 31 octombrie. Aceste hotărâri sunt în concordanță cu ce a cerut președintele Juncker în iunie”, arată un mesaj al Comisiei Europene. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews