ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a spus, miercuri, în contextul epidemiei de COVID-19, că dacă românii vor purta măști, vor păstra distanța și vor respecta igiena va fi „posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”.

„Țin să fac unele precizări legate de evoluția epidemiei generată de noul coronavirus. Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creșteri, urmate de scăderi ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili. Dacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și păstrăm distanța vom scădea foarte mult numărul îmbolnăvirilor și vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”, a spus, președintele Klaus Iohannis.

Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului țării, cu 436 mai puțini decât în acest an, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari și polițiști, cu 181 mai puțini decât în 2020, a anunțat Klaus Iohannis.

„Am aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2021. Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu 436 mai puțini decât în acest an, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari și polițiști, cu 181 mai puțini decât în 2020”, a spus președintele Klaus Iohannis, în ședința CSAT de miercuri.

Președinte a precizat că în aceeași ședință a aprobat Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

„Fără o armată puternică, un stat nu are credibilitate internațională și strategică. Resursele importante destinate înzestrării Armatei României fac posibilă realizarea capabilităților de apărare națională în cadrul sistemului de apărare colectivă a NATO și, în același timp, programele multianuale coerente pot oferi industriei românești șansa de relansare, în special prin cooperare instituțională cu firmele de profil ale aliaților noștri”, a conchis liderul de la Cotroceni.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) s-a reunit, miercuri, de la ora 12.00, în sistem de videoconferință. Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse subiecte referitoare la: Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024; Forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2021; Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.