ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Relaxarea măsurilor după ieșirea din starea de urgență va fi făcută „pas cu pas”, la intervale de aproximativ două săptămâni, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a avut o ședință despre măsurile de gestionare a epidemiei SARS-CoV-2 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a punctat că, din 15 mai, va fi instituită „starea de alertă”, când purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Din 15 mai, a adăugat șeful statului, vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice și muzeele, „în condiții speciale de distanțare, de igienă”.

De atunci, nu va mai fi necesară declarația pe proprie răspundere la deplasarea în localitate, dar „deplasările în esență vor fi restricționate pentru a pleca din localitate”, a adăugat Iohannis.

De asemenea, a afirmat șeful statului, sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele după ce se încheie starea de urgență, dar competițiile sportive încă nu pot fi organizate.

Iohannis nu a menționat nimic despre biserici.