ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din decembrie se va forma un Guvern politic, a declarat șeful statului, subliniind că echipa de tehnocrați a lui Dacian Cioloș a fost o soluție de criză. Nu „ar fi greșit” dacă unii dintre miniștri din cabinetul Cioloș ar dori să candideze, consideră Iohannis.

„O țară trebuie să aibă un Guvern politic, e simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic (...) a fost o soluție pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem discuta despre altceva decât de un Guvern politic", a spus Iohannis.

Referitor la posibilitatea ca miniștri din Cabinetul Cioloș să candideze la alegeri, Iohannis a spus că „nu ar fi greșit" ca unii să dorească să se implice în politică după experiența din Guvern.

„Oameni noi ar putea să vină și din Guvern, fără să mă gândesc la cineva anume, dar teoretic se poate imagina că anumite persoane care au devenit poate mai vizibile sau mai interesate de politică prin funcția lor să se hotărască să intre în politică. Nu ar fi greșit", a explicat șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că a vorbit încă de anul trecut despre nevoia ca partidele să se deschidă și pe scena politică să apară și „oameni noi”.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie.

Declarația lui Klaus Iohannis nu mai lasă loc de interpretări. Reacția președintelui după ce a fost acuzat că e sclavul americanilor