ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA și pe conducerea acesteia, fiind o încercare jalnică. El a mai spus că părerea sa, cunoscută, este că DNA și conducerea acesteia fac o treabă foarte bună.

Întrebat despre o eventuală revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, Iohannis a precizat că la acest moment nu vede motive de revocare, dar că s-ar putea să existe unele pe care el nu le cunoaște, dar le cunoaște ministrul Justiției, iar Tudorel Toader ar trebui să vină extrem de documentat dacă ar avea o astfel de propunere.

„Avem, oare a câta oară, un scandal în spațiul public”, și-a început Iohannis declarația de presă.

El a spus că, din punctul său de vedere, acest scandal se rezumă la puține cuvinte: „Niște penali fac o încercare disperată să atace și să dicrediteze DNA și conducerea Direcției”.

„Această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar imi face plăcere să o repet - DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau încercare de atac din partea unor penali este de natură să confirme că DNA face o treabă bună”, a declarat Iohannis.